Sjöbo IF

Referat: AIF Barrikaden - Sjöbo IF

Det är väl egentligen inte särskilt att dela in i startelva och avbytare eftersom vi bytte runt nästan rekordmycket så att alla hade rejält med speltid o det därmed också var nödvändigt med många positionsbyten inom laget.

Detta sagt så började vi såhär: Simon S – Benjamin, Chanon, David, Stefan – Majed, Shershah, Ghafur, Samuel – Alex, Thomas

Började utanför gjorde Mohammed Ali, Erik Tuvesson o Rabia som när de kom in först spelade vänster yttermittfälare resp. höger yttermittfältare resp anfallare men sedan också alla spelade i andra positioner.
De som sedan delade på positionerna i backlinjen var Benjamin, Majed, Chanon, David, Ghafur, Stefan och Samuel.
De som delade på mittfältspositionerna var Majed, Erik, Samuel, Shershah, Ghafur, Stefan, Rabia och Mohammed Ali.
I anfallet slutligen spelade Alex hela matchen medan Thomas, Rabia och David alternerade som Alex medspelare på topp.

Sjöbo hade ett mycket ungt och ganska bra lag som sprang mycket vilket kanske också var anledningen till att de mattades lite mot slutet.

Vi fick den första målchansen när Sjöbo i den 6:e min slarvade bort bollen så att vi kom två mot en. Avslutet från vår spelares sida räddades dock av den målvakt som genom hela matchen gjorde ett väldigt gediget intryck, även om majoriteten av de otroligt många skott vi för dagen avlossade inom målramen sannerligen inte var särskilt svårfångade.
I den 13:e min tog Sjöbo ledningen efter ett väldigt passivt agerande från vårt försvar. Bara 2 minuter senare ökade de på 2-0 efter en ren bjudning. I den 18:e min hade vi (Alex?) ett skott som tog på hjulet och bollen inte bedömdes som inne utan det blev ett nedsläpp i straffområdet, tydligen enligt reglerna

Sedan hände det verkligen inte mycket i målchans väg den här halvleken. Det som var närmast att kunna karakteriseras som en sådan var när David från sin backposition gjorde en fin raid förbi ett antal motspelare och sedan efter ett väggspel kom i en jättefin skottposition men därefter fick till ett alldeles för löst och lättfångat skott.

Annars kännetecknades vår insats så här långt av allt för mycket av plottrande och anmärkningsvärt ofta av att vi var två man på samma boll. En positiv sak var att vi var väldigt skottvilliga. Dock var det dessvärre så att skotten oavsett vem som avlossade dem i nästan samtliga fall antingen gick utanför – ofta långt utanför – eller så väldigt löst (motvinden spelade väl förstås in lite men det kan inte ha varit hela förklaringen) att bollen nätt och jämt nådde fram till målet.
Spelmässigt var det annars ganska jämnt i denna halvlek vilket får anses bra med tanke på den verkligt kraftiga medvind Sjöbo hade.

I den andra halvleken var det en hel del som blev mycket bättre, bättre kommunikation när vi hade bollen och färre spelstopp för att bollen fastnade hos någon. Vi dominerade också spelmässigt, och fr.a. mot slutet också chansmässigt, under hela halvleken. Ibland ledde dock vårt underläge till viss stress och lite väl sorglöst spel. Defensivt var inte kommunikationen lika bra som när vi hade bollen i egen ägo. Detta gjorde att Sjöbo bjöds på tämligen många möjligheter till framgångsrika kontringar. När de kom till de bästa lägena agerade de dock som man ofta kan förvänta sig av lite yngre spelare genom att ta väldigt konstiga beslut. Bästa exemplet på detta var när de kom hela fyra mot en (!!!) men bollföraren valde att skjuta själv (och dessutom nästan mitt på Simon).

Sista 20 minuterna fick vi till ett konstant tryck mot deras mål och med den ena heta chansen efter den andra att påbörja upphämtningen till ett oavgjort resultat eller t.o.m. en seger. Efter ett par sanslösa målmissar (och ett bortdömt offsidemål som de som såg det ansåg vara felaktigt, å andra sidan drabbades de av en definitivt felaktig offsideavblåsning där en spelare som kom från egen planhalva när passningen slogs hade blivit så ensam man över huvud taget kan bli i fotboll på sin väg mot målet) från vår sida kontrade de omedelbart och den här gången utnyttjade de kontringsmöjligheten till att göra 3-0 vilket var sällsynt missvisande siffror.

Vi fortsatte oförtrutet att trycka på och det kändes märkligt nog inte helt omöjligt att vi skulle kunna komma fatt trots att det återstod så lite tid eftersom deras 3-0-mål kom i den 78:e minuten. En tänkbar början av en sådan upphämtning kom nästan direkt efter deras tredje mål när vi reducerade till 1-3 genom Alex på passning från David. Tre minuter senare efter lite kalabalik och snedsparkar hit och dit befann sig bolluslingen vid två tillfällen på mållinjen innan den räddades där, vid det senare tillfället genom en väldigt väl utförd akrobatik av en utespelare.

Inte ens detta fick oss att misströsta utan verkade bara ge vårt lag mer energi och när vi var framme i den 85:e min gjorde vi också ett 2-3-mål. Det var Thomas som utnyttjade det fina läge han fått sedan ett försvarsslarv av dem gav David möjlighet att sno åt sig bollen och få in den till Thomas som relativt enkelt kunde förpassa bollen i mål.
Nu var vi verkligen på gång och lyckades pressa fram två heta möjligheter att också kvittera. Vid det senare tillfället borde kanske en snyggt frispelad bakifrån löpande David som kom helt ensam med den vaket utrusande målvakten och ”krockade” med honom. Vi skulle också innan slutsignalen hinna få en frispark i ett bra läge men där Mohammed Ali sköt en liten bit utanför.

Totalt sett var det ju ett sällsynt missvisande resultat. Vi spelade allt bättre ju längre matchen led (och matchen som sådan var bortsett från avsluten höll en klart godkänd nivå för att vara en B-lagsmatch). En av anledningarna till att detta ändå inte räckte till poäng var att vi inte bara i första halvlek utan även fortsättningsvis sköt så bedrövligt. Närmast osannolikt att på så otroligt många avslut utifrån (se statistiken nedan) konsekvent skjuta antingen med knappt styrfart i famnen på målvakten eller utanför, i många fall hur långt utanför eller över som helst.

Statistik: Hörnor: 4-2 Avslut på mål: 19-9 Avslut utanför: 8-1